16.700.000 Wervingsexperts

16.700.000 wervingsexpertsEr zijn weinig beroepen waarin je zo veel experts kunt tellen als in het vakgebied van personeelswerving. Nederland telt ruim 16.700.000 wervingsexperts, een prestatie die alleen een beroep als bondscoach van het nationaal elftal kan evenaren. Is dit heerlijk of juist hinderlijk?

Heerlijk

Wanneer je bij je wervingsactiviteiten gebruikmaakt van de ambassadeurs van je organisatie, je huidige en oud-werknemers, is het geweldig dat je het talent van zo veel wervingsexperts kunt aanspreken. De deze week gelanceerde vacaturesite van Jobambassadors maakt gebruik van de kracht van de via-via-werving. Maar ook wanneer je bij jouw acties geen gebruik maakt van referrals, is het slim het talent van je collega’s te gebruiken. Wie anders dan de huidige werknemer is beter in staat om aan te geven waarom het werk zo leuk is? Wat hij of zij zelf aan acties zou ondernemen wanneer er naar een nieuwe baan wordt gezocht? Welke sites, social media en magazines er gebruikt worden en wat voor hobby’s hij of zij heeft? Allemaal expertvisies die heel waardevol zijn voor je wervingsstrategie.

Hinderlijk

Tegelijkertijd kan het knap hinderlijk zijn dat je collega’s van mening zijn exact te weten wat jij moet doen om vacatures te vervullen. In relatief veel organisaties wordt recruitment ingevuld door een junior team en zeker in de gevallen waarin de vacaturehouder een “dominante expert” is, kan het lastig zijn om jouw vakmanschap en ervaring te laten spreken. We leven nu eenmaal in een snel veranderend wervingslandschap waarbij je constant alert moet zijn om de meest renderende acties in te zetten.
Wanneer je in jouw organisatie een recruitmentfunctie wilt invullen, kan het knap lastig zijn om de beste wervers te selecteren uit de 16.700.000 experts. Welke kennis en competenties zijn dan echt van belang? Wie gaat er echt  toegevoegde waarde leveren.

Kortom, wanneer je slim gebruikmaakt van de experts in je directe omgeving, is er maar één antwoord mogelijk: 16.700.000 wervingsexperts… heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>