Praatjes vullen gaatjes

Praatjes vullen gaatjesGeheel onterecht wordt er nog vaak te makkelijk gedacht over het invullen van vacatures. De huidige economische situatie versterkt deze gedachte, er zijn immers werklozen genoeg. Door de mismatch op onze arbeidsmarkt bevinden uw potentiële collega’s zich zelden in deze categorie en zijn ze zelfs in zeer beperkte aantallen actief op zoek naar een andere baan. Zeker als u –om het in de markt ook beter te kunnen doen dan uw concurrenten– op zoek bent naar het neusje van de zalm, in dat geval bent u op zoek in de categorie potentiële medewerkers, die aan het werk is en het bij haar huidige werkgever ook prima naar haar zin heeft. Om deze groep überhaupt te kunnen interesseren moet u minimaal starten met een goed verhaal. Een overtuigend en realistisch verhaal, waardoor u mobiliteit kunt creëren. De realiteit bestaat nog te vaak uit vacatureteksten en campagnes, waaraan te weinig aandacht is besteed of die snel van de plank zijn geplukt, afkomstig uit eerdere wervingsacties.

Onderscheidend

Voor een goed praatje heeft u inzicht nodig. Inzicht in wie u bent en wat u onderscheidend maakt. Wat is de reden voor uw nieuwe collega om voor u te kiezen? Wat maakt de vacante baan bijzonder, wat heeft u als organisatie te bieden en waarin bent u onderscheidend van soortgelijke organisaties? Uiteraard heeft u zich ook verdiept in wat u doelgroep belangrijk vindt. Het is wel zo prettig als de redenen die u in uw boodschap aangeeft ook redenen zijn die voor deze doelgroep belangrijk zijn. Er moet iets zijn om de veiligheid en prettige werksfeer bij de huidige werkgever op te geven om bij u aan de slag te gaan. En gaat de nieuwe medewerker voor u als werkgever kiezen, of is het toch de baan die doorslaggevend is? Het vertellen van zo’n goed verhaal is een vak. De juiste boodschap brengen en het juiste middel in zetten, om het beste talent naar u toe te halen, vraagt om een prestatie van niveau.

Kennis en vakmanschap

Om het gaatje -de voor u relevant vacature- op te kunnen vullen met de beste match, moet u dus een goed verhaal hebben. Dit vraagt om kennis en vakmanschap. Heeft u dit voor elkaar dan zal uw aanpak worden beloond met kandidaten die op het juiste moment, tegen de juiste prijs en met de gewenste kwaliteit voor u beschikbaar zullen zijn. Dit levert zowel voor de korte als lange termijn voordelen voor uw organisatie. Als het gaat om individuele vacatures, maar ook bij wervingsacties waarbij meerdere posities moeten worden ingevuld. Kortom, pakt u uw arbeidsmarktcommunicatie goed aan, dan mag u zeker stellen dat uw praatjes de gaatjes vullen.

Dit blog is eerder verschenen bij Van het Werven in een reeks waarbij arbeidsmarktcommunicatie professionals hun visie op het vak delen.

Een reactie op Praatjes vullen gaatjes

  1. Prima artikel, bedrijven zouden naast de jobfit en de companyfit ook de Bossfit moeten gebruiken om kandidaten middels een video boodschap in de vacature aan te spreken. de geeft meteen een betere match (is onze ervaring)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>